New York Taxi

Jag är på semester. Längre västerut än jag någonsin varit tidigare. Nämligen i USA. Här kommer en liten första reseberättelse.

Resan började med flygresa från Arlanda klockan 10:40 torsdagen 19:e mars. 8h och 50 minuter senare (Ungefär 14:30 lokal tid) hade vi landat på Newark Liberty Airport (EWR), som ligger i delstaten New Jersey, granne med New York. Efter en stunds köande var vi igenom immigrationskontrollen, och möte resebyråns guide som hälsade välkommna till New York.

Efter en 30-40 minuters busstur (har dålig koll på den faktiska tiden, var rätt trött), var vi inne på Manhattan, och framme vid hotellet. Efter en kort stunds väntande på hotellet så kom Björn och hämtade oss, för att vi skulle äta middag tillsammans, och för att hålla oss vakna så att vi lättare skulle komma över jet-lagen. Maten åts på en indisk restaurang. Jag åt Lamm Jalfrezi, vilket var ungefär som hemma. Helt enkelt en god rätt. Björn åt Get Korma. Geten var benig. Det var mest ben, och inte mycket kött.

Efter maten tog vi en promenad runt på Manhattan för att fördriva lite tid. Det är från den kvällspromenaden som dagens inläggsillustration kommer. Bilden är tagen någonstans på 7th Avenue, strax norr om Times Square. Vi gick en bra sväng, bland annat gick vi 5th Avenue upp till Apple Store, som vi faktiskt besökte, främst för att ha besökt denna något speciella affär. Öppet 24h om dygnet, i ett något som man inte kan se är ett gammalt garage. Därefter var det dags att gå hem till hotellet för att sova.

Idag, fredag, började vi med att på väg till den guideade busstur som ingick i resan äta frukost på en diner. Jag åt äggröra, stekt potatis, bacon, toast, juice och kaffe. Ätbart, men kanske aningen osalt. Det kanske ska sägas att New York inte visade upp sin bästa sida vädermässigt, eftersom det kom snö på förmiddagen. Grått och trist. Därav inga foton. Bussturen var i alla fall bra, och vi fick höra många roliga och intressanta historier, samtidigt som vi fick se stora delar av Manhattan. Efter att bussturen avslutats åt vi lunch på ett italienskt ställe i närheten av Times Square. Alldeles för turistigt, men maten var det inget större fel på. Efter lite promenerande och tittande i affärer längs 5th Avenue, så tog vi tunnelbanan ut till stadsdelen Queens för att äta middag. Men mer om det i ett senare inlägg, förhoppningsvis med bild (även om det inte är jag som tagit den).

Imorgon blir det ännu mer turistande, och förhoppningsvis så ska jag kunna ha kameran framme mer. Snö var inte riktigt rätt för att jag skulle tycka att det var kul att ta fram den. Fortsättning följer helt enkelt.