Ibland är det extra kul att fotografera. Särskilt när man skaffat lite nya saker. Jag gav mig ut tillsammans med Derfian och LF för att testa lite, och försöka sig på blixtfoto utomhus i mörker. Det behöver i alla fall jag öva mer på, eftersom det inte blev helt lyckat. Men kul var det. Det är svårt att med en annan blixt tända en blixt som man inte ser. Dessutom var det alldeles för fuktigt ute, så att det bara blev massa vatten i luften som lystes upp, vilket bidrog en aning till brusigheten.

Motljus

Jag tycker ändå att det blev ganska roliga bilder som ger mersmak.

Därefter begav vi oss hem till Derfian och LF för att laga lite mat. Vi lyckades dock inte hålla oss borta från att fotografera. Medan vi lagade mat försökte Derfian och jag fundera ut hur man bäst fotar matlagning i deras kök, och kanske framförallt hur man belyser det hela på ett lämpligt sätt. Det vi först fick ordning på var löken... Lök Därefter blev det svamp, och sedan stekning. Svamp och köttfärs i en stekpanna

Till slut så blev det faktiskt lite färdig mat också: Pasta med Köttfärs

Och vad är då det nya sakerna? Det kanske man får se i en kommande post....